WAT MIJ INSPIREERT

Eigenlijk heel simpel: ik wil er voor anderen zijn.

Ik vind het ontzettend leuk om in een creatief proces jou het hemd van het lijf te vragen. Om helemaal in jouw wereld te stappen. Me te verdiepen in jouw verhalen, achtergrond, ervaringen en worstelingen. Als buitenstaander daar met frisse blik naar te kijken. Orde te scheppen en focus aan te brengen.

Ik hoop dat ik jou/jouw bedrijf mag inspireren en kan helpen om helderheid te creëren, waardoor jij/jouw bedrijf met een scherpe blik verder kan.

WAT IK HEB GEDAAN

SALES

Ik begon mijn carrière met een open sollicitatie bij Maître Paul. En niet met een brief, maar met een logo-taart van een banketbakker. Ik had uitgezocht wie er verantwoordelijk was voor commercie binnen het bedrijf en een afspraak ingepland. Ik overhandigde de taart met het logo van het bedrijf er op. Ik wilde praten over de invulling van het missende taartpuntje. Kort daarna werd ik gebeld en al snel had ik een nieuwe baan bij Maître Paul. Na 5 jaar nam ik als exportmanager afscheid en kreeg ik een metalen (onuitwisbare) taartpunt. Ik had het meer dan waargemaakt!

MARKETING

Na mijn sales ervaring wilde ik verder bouwen aan mijn marketingkennis. Waar kan dat beter dan bij een van de grootste merken van Nederland: HAK. Al snel startte ik een nieuw project, met een projectteam gevormd uit 2 organisaties, waarbij wij met de combinatie van 2 bestaande merken (dual branding) in een nieuwe markt een nieuw merk wilden lanceren. Door een overname is het helaas nooit gekomen tot introductie. Na de overname heb ik samen met mijn team o.a. een nieuwe merkstrategie voor HAK bepaald en doorvertaald in design, packaging en communicatie (o.a. nieuwe commercials).

ONDERNEMER

En wat is dan leuker om dat alles aan te pakken in jouw eigen bedrijf? We kwamen in contact met RAIN Africa, een bodycare concept met hand-gemaakte producten. We gingen importeren en lanceren, in een (voor mij) nieuwe markt, met een authentiek product met een maatschappelijk verantwoorde achtergrond. Ik werd ondernemer! Waarbij naast alle commerciële aspecten ook cashflow, investeringen, contracten, personeel en huurverplichtingen belangrijk werden. In het eerste jaar belandde wij met RAIN in de finale van de ING Retail Jaarprijs (categorie: ‘beste starter’). 2 RAIN winkels op A- locaties, een online shop en corporate sales.

 

OPLEIDING

Ik ben een Europees gecertificeerd Senior Marketing Professional en verbonden aan het NIMA.

Als levensmiddelentechnoloog heb ik diverse marketing en sales opleidingen gedaan. Gaandeweg ben ik me gaan ontwikkelen op het gebied van coaching.

Mijn werkervaring en opleidingen staan verder op LinkedIn.

WIE IK OOK BEN

Ik woon met mijn drie kinderen en onze hond in Amsterdam. Ik hou van gezond eten, sporten, ga er graag op uit om te wandelen of op avontuur.

NEEM CONTACT OP